Wish List 0

Cum să uscați pantofii și cizmele – 7 cele mai bune moduri de a usca pantofii rapid, peste noapte și încet

heading_title

Uscați pantofii în uscător

Așteptați – Puteți usca pantofii în uscător?

Dacă vă aflați în dificultate și căutați modalități de a usca pantofii rapid fără materiale speciale și echipamente de lux, folosirea uscătorului de rufe poate fi o opțiune.


Așa cum vă poate usca hainele prin îndepărtarea apei în exces și prin circulația aerului, poate ajuta, de asemenea, să vă uscați pantofii atunci când este utilizat corespunzător. Înainte de a utiliza uscătorul pentru pantofi, asigurați-vă că verificați eticheta de îngrijire care se găsește în mod obișnuit sub limba pantofilor.


Materiale diferite necesită îngrijire diferită. Asigurându-vă că urmați instrucțiunile de îngrijire adecvate specificate pentru tipul și materialul de încălțăminte, va minimiza riscul de a le deteriora.


Ce materiale pot fi uscate în uscător?

În general, pantofii din bumbac pot fi uscați în siguranță în uscător. Cu toate acestea, pentru pantofii din nailon, ar trebui să fiți mai atenți, deoarece nailonul transparent nu poate rezista la temperaturi foarte ridicate.


Alte materiale pentru încălțăminte, cum ar fi pantofii de sport cu miez de gel, Gore-Tex, saboții și poliesterul sunt cel mai bine uscate folosind alte metode. Acest lucru se datorează faptului că căldura de la uscător le poate topi sau poate provoca decolorare și arsuri.


Folosirea unui uscător pentru a usca pantofii este, de asemenea, un refuz mare pentru orice materiale de pantofi de origine animală. Acestea includ piele, piele de căprioară, piele de oaie, ponei și blană. Plasarea acestora în uscător poate provoca daune prin uscare excesivă și contracție.


De asemenea, pantofii cu accesorii, cum ar fi lanțuri și paiete, nu ar trebui să fie plasați în uscător, deoarece paharul îi poate face să se slăbească, să se ciobiască și/sau să cadă.


Vrei să știi cel mai bun mod de a usca pantofii? Un uscător electronic de pantofi poate fi răspunsul! Acestea sunt grozave pentru familiile cu copii sau adulți care iubesc în aer liber și sporturile de iarnă. Există 3 tipuri diferite de uscătoare de pantofi.


1 – Cutiile de uscător de pantofi precum StinkBoss sunt special făcute pentru pantofi și cizme. Acesta folosește în mod special ozonul pentru a dezodoriza și dezinfecta, în timp ce aerul cald circulă în interior, uscând pantofii.


Poate fi folosit și pentru alte haine, cum ar fi șosete și mănuși. Pur și simplu puneți pantofii sau obiectele înăuntru, îl porniți, închideți cutia, respectând instrucțiunile. Și chiar funcționează!


Pompe verzi cu toc înalt în interiorul dezodorizatorului și uscătorului de pantofi Stinkboss.

Cumpărați StinkBoss

2 – Suporturile electronice pentru uscător de pantofi sunt grozave pentru cizme și pantofi. Sunt făcute din 2-4 baghete pe o bază, de care îți poți agăța pantofii. Circula aerul în pantofi, chiar și aerul fierbinte, pentru a ajuta la uscarea mai rapidă a pantofilor.


 

Cumpărați uscătoare ShoeGear

3- Alte uscătoare de pantofi sunt portabile. Acestea sunt compuse din 2 insertii individuale care se potrivesc in fiecare pantof sau cizma si sufla aer in pantofi. La fel ca acesta de Peet, sau acesta de la BIOSA. Mulți igienizează și dezodorizează în același timp.


Pur și simplu puneți-i în pantofi și așteptați să se usuce. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile pentru fiecare uscător în parte, deoarece setarea poate fi diferită.


Uscător portabil de pantofi în interiorul pantofilor albi.

Cumpărați uscătoare portabile de pantofi

Deoarece uscătorul de pantofi este fabricat special pentru încălțăminte, riscul de deteriorare a pantofilor dumneavoastră este mult mai mic decât folosirea unui uscător de rufe. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile fiecărui dispozitiv!


Încearcă Ziarul

Ah, metoda ziarului! Ziarul, sau orice hârtie moale, este un excelent absorbant de apă și poate face minuni pentru uscarea oricărui tip de pantofi.


Cu toate acestea, această metodă este aplicabilă numai dacă aveți timp. Absorbția poate dura peste 2 ore, în funcție de cât de umezi sunt pantofii. Iată cum se usucă pantofii umezi folosind metoda ziarului:


Scoateți branțurile pantofilor și lăsați-i să se usuce separat.

Umpleți pantofii cu ziar. Asigurați-vă că împingeți ziarul până la vârful pantofilor.

Înfășurați pantofii cu ziar pentru a ajuta la absorbția apei din afara pantofilor.

Schimbați ziarele la fiecare 1 până la 2 ore până se usucă.

Utilizați inserții de dezumidificare pentru încălțăminte

deodorizant natural pentru pantofi cărbune de bambus

Cumpărați inserții pentru magazin

O tehnologie relativ nouă, inserțiile pentru uscător de pantofi sunt similare cu uscătorul de pantofi, dar nu sunt electronice. Sunt introduși individual în pantofi pentru a-i ajuta să se usuce din interior. Majoritatea acționează și ca deodorizante pentru pantofi.


Lucrul minunat la aceste inserții este că pot fi folosiți pentru orice tip de pantofi – da, chiar și piele și piele de căprioară! Iubesc cele cu cărbune activ, deoarece sunt biodegradabile și funcționează grozav.

Uscați-vă pantofii la aer

Cel mai sigur și cel mai bun mod de a usca pantofii este uscarea la aer. Acesta are cel mai mic risc de deteriorare, deoarece pantofii nu sunt expuși la nicio mașină. Cu toate acestea, poate dura și cel mai mult timp.


Folosește un cuier și formează o formă de S de care poți agăța pantofii.

Agățați pantofii într-o zonă bine ventilată.

Utilizați un evantai pentru a usca pantofii

Deoarece cel mai bun mod de a usca pantofii este prin aer, folosirea unui ventilator este o opțiune excelentă dacă doriți ca metoda de uscare cu aer să funcționeze puțin mai repede. Aceasta este o metodă excelentă de utilizat pentru a usca pantofii din piele, pantofii de piele intoarsă și orice încălțăminte mai delicată.


Cum să uscați pantofii în evantai:

Desfaceți pantofii.

Așezați pantofii pe o coală de ziar sau hârtie pentru a ajuta la absorbția excesului de apă.

Așezați pantofii un picior sau doi în fața unui ventilator și lăsați aerul să-și facă treaba.

Cel mai bine este să folosiți un ventilator de birou sau de podea. Alternativ, dacă ventilatorul este pe un suport, puteți îndoi un cuier în formă de S și puteți atârna pantofii în fața ventilatorului. Sau și mai ușor, așezați pantofii pe o masă cu ventilatorul înclinat spre ei.


Adăugați orez la pantofi uscati

Orezul este folosit în mod obișnuit pentru uscarea electronicelor înmuiate. Dar știați că poate usca și pantofii? Deoarece orezul uscat poate absorbi umezeala, poate ajuta la uscarea pantofilor, deși poate dura timp. Iată cum se usucă pantofii folosind metoda orezului:


Umpleți o cutie cu orez și puneți pantofii deasupra, asigurându-vă că ambii pantofi sunt întinși pe orez. De asemenea, puteți presăra puțin orez în interiorul pantofilor.

Acoperiți cu un capac timp de 3 până la 4 ore sau până când pantofii se usucă.

5 sfaturi pentru a menține pantofii uscați în interior și în exterior

Evitați să purtați pantofi pe vreme nefavorabilă sau pe zăpadă. Acest lucru este evident, dar dacă trăiești într-un climat în care vremea se poate schimba cu o picătură de pălărie, prevenirea este cheia!

Purtați pantofi impermeabili când vă confruntați cu intemperii: verificați vremea înainte de a părăsi casa cu pantofii tăi preferați sau purtați pantofi rezistenti la intemperii pentru orice eventualitate. Îmi place să port cizmele mele de luptă impermeabile în timpul anotimpurilor ploioase.

Purtați pantofi respirabili: multe mărci, precum Goex, proiectează pantofi care sunt respirabili de la tălpi, astfel încât veți reduce riscul de transpirație. Unele stiluri din pânză, piele naturală sau plasă sunt respirabile în mod natural.

Preveniți umezeala picioarelor: există multe modalități de a reduce transpirația picioarelor, în afară de pantofii respirabili. Puteți folosi branțuri care absoarbe umezeala sau puteți purta șosete răcoritoare. Puteți chiar să presărați pudră specială pentru picioare sau pudră pentru copii pentru a menține picioarele uscate.

Izolați-vă pantofii: acest lucru se poate realiza folosind spray-uri impermeabile pentru pantofi (da, funcționează!). Dacă acest lucru nu este suficient, puteți urma pașii din postarea mea separată despre cum să impermeabilizați pantofii. Hidroizolarea secțiunii superioare a pantofilor poate preveni respirabilitatea, așa că asigurați-vă că urmați sfaturile de mai sus pentru a reduce riscul de a uda pantofii din interior.

Întrebări frecvente despre cum să uscați pantofii

Îmi pot usca pantofii cu suflarea?

Da, dacă este folosit cu grijă. Folosirea unui uscător va ajuta la uscarea pantofilor, dar aveți grijă să nu așezați pantofii prea aproape, deoarece uscătorul poate emite căldură extrem de mare.


Poziționați uscătorul de aer la 10 până la 15 inci distanță de pantofi și păstrați-l la o temperatură scăzută până la medie. Această metodă este cea mai bună pentru pantofii din pânză, dar poate fi folosită cu moderație și pentru piele și piele de căprioară.


Puteți usca pantofii în cuptor?

Nu. Folosirea cuptorului nu este o opțiune pentru a usca pantofii, deoarece căldura și expunerea pantofilor sunt mai greu de controlat. Prea multă căldură poate topi lipiciul și cauciucul pantofilor și poate provoca, de asemenea, fum și incendiu.


Puteți usca pantofii la soare?

Uscarea pantofilor la soare se face de obicei, deoarece ajută la eliminarea bacteriilor și a mirosului. Cu toate acestea, aveți grijă când utilizați această metodă, deoarece poate decolora sau usca pantofii, ceea ce poate provoca decolorări și crocante.


Dacă trebuie să eliminați bacteriile, atârnă pantofii sub soare doar pentru un timp foarte limitat. Sau, utilizați un uscător/dezinfectant de pantofi de acasă, cum ar fi Stinkboss. Consultați recenzia mea Stinkboss aici.


Puteți usca pantofii de tenis în uscător?

Dacă doriți să vă uscați pantofii de tenis în uscător, asigurați-vă că verificați eticheta de îngrijire înainte de a continua - nu doriți ca pantofii să se deterioreze!


Uscarea pantofilor de tenis din bumbac este de obicei sigură, dar aveți grijă cu alte materiale. Cel mai bine este să verificați instrucțiunile de îngrijire a pantofilor de pe eticheta de îngrijire sau de pe site-ul web al producătorului pentru a evita daune nedorite.


Puteți usca pantofii luminoși în uscător?

Deoarece copiii se joacă mult, este inevitabil ca pantofii lor luminoși să se murdărească și ar putea avea nevoie de spălare. Puteți spăla acești pantofi, dar aveți grijă să nu îi uscați în uscător!


Mulți producători recomandă să nu folosiți uscătorul, așa cum este similar cu alți pantofi, uscarea pantofilor lumini în uscător îi poate face să se răstoarne și să deterioreze tălpile. Verificați cu producătorul pantofilor iluminați cele mai bune metode de a usca pantofii astfel.Cum să usuci încălțămintea umedă fără să miroasă

Pantofii umezi pot mirosi - și acesta este unul dintre cele mai urâte mirosuri! Vestea bună este că poți elimina mirosul cauzat de transpirație folosind o soluție de oțet. Vrei să știi cum să usuci pantofii umezi fără să miroasă? Iată câteva metode, mai jos:


Uscător de pantofi de specialitate: precum StinkBoss poate ucide mirosurile care cauzează bacterii sau

Deodorizante pentru pantofi: cele care absorb și umezeala, cum ar fi pungile de pantofi din bambus activate. Am făcut o recenzie despre deodorizantul pentru pantofi Ever Bamboo, aici.

Uscătoare portabile de pantofi: multe dintre ele au, de asemenea, pantofi dezodorizanți cu pene până la uscat, fără ca aceștia să mirosească, cum ar fi acest sterilizator UV pentru pantofi.

Alternativ, puteți pulveriza un amestec de oțet și apă pe pantofi înainte de a-i lăsa să se usuce la aer. Oțetul va ajuta la eliminarea mirosului și va menține pantofii să miros proaspăt. Găsiți mai multe modalități de a elimina mirosul de pantofi în celălalt post al meu!

Gânduri finale Uscarea pantofilor

Este inevitabil că uneori ne udăm pantofii sau trebuie să-i spălăm după o zi de activități în aer liber. Cel mai bun mod de a usca pantofii depinde foarte mult de materialul și compoziția pantofilor tăi.


Există diferite metode pentru a usca pantofii, în funcție de cât de mult aveți pe mâini. Cele mai multe s-au dovedit eficiente, dar unele metode sunt mai sigure decât altele.


Înainte de a vă usca pantofii folosind oricare dintre metodele de mai sus, nu uitați întotdeauna să consultați eticheta de îngrijire pentru a ști dacă există interdicții sau instrucțiuni speciale pe care le pot avea pantofii tăi. Când aveți îndoieli, umpleți-vă pantofii cu hârtie albă moale sau prosoape și lăsați-i să se usuce la aer!